Results 1 to 5 of 5

Thread: L1A1 Need Help

  1. #1
    Gunco Member Olympicarmsfan's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    129
    Feedback Score
    0

    Default L1A1 Need Help

    Hi all I just put the new US made stock and pistol grip on the gun and now the trigger will not work.

    I cant get it to dry fire when I pull the trigger. I did cut the spring (two rungs) as it would fit in it was way to tight. The trigger is still springy.

    Did I put the trigger bar back in right?

    I did line it up with the groves and put right back in. Im lost now and not sure what I did wrong and if its just something simple and Im over looking it.

    The change over has fought me all the way but looks good just dosnt dry fire now.

    Thanks everyone for the help.

  2. #2
    Gunco Member Olympicarmsfan's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    129
    Feedback Score
    0

    Default

    Ok took it apart today and I have it all in right. I decided I would just pull the trigger and see what happens nothing.

    I then put two fingers on the trigger and pulled as hard as I could and it slammed. So what does that mean?

    It works both with it on the upper and off of the upper. I just have to pull the trigger with two fingers and pull really hard.

    I dont know if when I cut two rungs off the spring I messed up there or if I didnt cut enough off and its binding up in there.

    Im lost never ran into this problem before with any of my other guns.

    So tell me what you guys think Thanks.

  3. #3
    GuncoHolic kernelkrink's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,860
    Feedback Score
    2 (100%)

    Default

    The rod behind the trigger that pushes the trigger return spring is bottoming out in the grip. Try grinding a bit off the rear of the pin so the trigger can go further back and I bet your problem disappears.

  4. #4
    Gunco Veteran patjsimpson's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1,464
    Feedback Score
    25 (100%)

    Default

    I would actually bore it out with a drill rather than mess with the pin. I have the same problem but have not had a chance to fix it myself yet. Planned to bore it out though.

  5. #5
    Gunco Rookie munchoman's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3
    Feedback Score
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Olympicarmsfan View Post
    Hi all I just put the new US made stock and pistol grip on the gun and now the trigger will not work.

    I cant get it to dry fire when I pull the trigger. I did cut the spring (two rungs) as it would fit in it was way to tight. The trigger is still springy.

    Did I put the trigger bar back in right?

    I did line it up with the groves and put right back in. Im lost now and not sure what I did wrong and if its just something simple and Im over looking it.

    The change over has fought me all the way but looks good just dosnt dry fire now.

    Thanks everyone for the help.
    Check your pin,it may already be cut
    I bought a thumbhole rifle,that had the pin cut,and replaced it with the org. one
    I dont think the short pin I had, would slide though the pin hole properly

Search tags for this page

There are currently no search engine referrals.
Click on a term to search our site for related topics.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •