Gunco Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
260 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Please Help. I installed my fcg into my new homemade reciever that I am working and it is not fuctioning properly. When the trigger is cocked it catches the trigger hook and the disconnector. When I pull the trigger the disconnector is not releasing the hammer. It is disconnecting from the trigger hook but not the disconnector. Can't figure it out. Checked my locations for the trigger and hammer pins and there right on the money. Any ideas's..Thanks ak'sr4me
 

·
Registered
Joined
·
4,077 Posts
I am not shure without seeing it but is your disconector spring in?? it is a small conpretion spring like a pen spring. it goes between the trigger and disconector.
 

·
Registered
Joined
·
260 Posts
Discussion Starter · #3 ·
My spring was in but it was really a strong one, maybe a little streched out. I compressed it together a little to see if it would help but no luck. What I did find was my hammer was contacting the sear at a little bit of an angle. I filed just a touch off of it where it contacts the sear to square it up and it took care of the problem. I guess my fcg holes are not quite paralell to each other.. I still am not going to run it until I make sure this thing is correct. This is my fifth build and the first time I have encountered this problem. ak'sr4me
 

·
Registered
Joined
·
4,077 Posts
it sounds like you have a good eye to see what is and is not happening. Maby when you are ready to test fire try it with just one round in the mag a few times then with two rounds in the mag. so you can not get a run away.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top